Последниот сон на Клеопатра Christian Jacq

ISBN:

Published:


Description

Последниот сон на Клеопатра  by  Christian Jacq

Последниот сон на Клеопатра by Christian Jacq
| | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | | ISBN: | 10.20 Mb

Да биде кралица на осумнаесет години, да сака да ја обнови својата земја, да биде осудена на прогонство од нејзиниот брат кој се самопрогласи за крал, и да умре разочарана, во очај далеку од својата земја: таква беше судбината на Клеопатра.

СудбинатаMoreДа биде кралица на осумнаесет години, да сака да ја обнови својата земја, да биде осудена на прогонство од нејзиниот брат кој се самопрогласи за крал, и да умре разочарана, во очај далеку од својата земја: таква беше судбината на Клеопатра. Судбината којашто таа не сакаше да ја прифати. Но, како повторно да ја освои блескавата Александрија во еден Ориент фрлен во оган и крв, преку жестока битка која што ја поведуваат Цезар и Помпеја. Токму тогаш, Клеопатра, таа млада жена со исклучителна култура и убавина од која запира здивот ќе го сретне Цезар, освојувач над освојувачите, заводник со неодолива интелегенција и привлечност.

Соединети во една луда љубов, највеличествената на светот, тие се залагаат да му го вратат сјајот на Египет. Неа ја води еден луд, до неразумност луд сон: да го воскресне царството на фараоните...Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Последниот сон на Клеопатра":


azhypoteky.eu

©2012-2015 | DMCA | Contact us